SIPA na području Bileće lišila slobode dva lica

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Granične policije BiH i Obavještajno-bezbjednosne službe BiH, na području Bileće, lišili slobode dva lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. istog zakona neovlašteni promet opojnim drogama, saopšteno je iz SIPA-e.

Prilikom realizacije ovih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e su  prinudno zaustavili i pretresli jedno vozilo i dva lica, prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli oko 600 grama nepoznate materija, koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain.

Ove aktivnosti izvršene su po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH.

Osumnjičena lica privedena je u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH.

M. N.(NovaSloboda.ba)