Oduzeta droga na GP Deleuša

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, u saradnji sa službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), oduzeli su na graničnom prelazu Deleuša između Bosne i Hercegovine i Crne Gore 600 grama nepoznate materije, koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain, saopšteno je iz UIO BiH.

Detaljnim pregledom vozila marke “Audi A4” crnogoriskih registarskih oznaka, u kome su se nalazila dva lica inicijala Ž. V. i S. V. državljani Crne Gore, pronađena su dva paketića nepravilnog oblika umotana u prozirnu pvc foliju, u kojima se nalazila bijela praškasta materija, koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain. Tom prilikom, oduzeta su i dva mobilna telefona i određema količina novca.

Aktivnosti na terenu provedene su po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, uz saradnju ovlaštenih službenika Uprave za indirektno oporezivanje i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Osumnjičena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH.

M. N.

(NovaSloboda.ba)