GO SDP Mostar: SDA još jednom izdala državne interese u Mostaru

Gradski odbor SDP-a Mostar smatra kako SDA Mostara u svom saopćenju još jednom vrijeđaju elementarnu inteligenciju građana našeg grada, iznošenjem grubih podvala i neistina.

Iz SDA, po oprobanom receptu, unose strah građanima Mostara pričom o “majorizaciji” Bošnjaka, dok su upravo oni ti koji su u dva navrata izabrali HDZ-ovog gradonačelnika Ljubu Bešlića.

„Podsjećamo javnost da je SDA Bešlića prvi put izabrala 2004. godine na osnovu sporazuma Tihić-Čolak, a da su drugi put isto učinili 2008. godine, iako je trebalo doći do ‘rotacije’ na gradonačelničkom mjestu. Vrijedi naglasiti da je u oba mandata predsjednik Gradskog vijeća bio iz SDA, a da je navedeni nakon isteka mandata u Vijeću postao savjetnik Bešliću, kao zahvala HDZ-a svojim partnerima iz SDA.

Ovo jasno potvrđuje kako SDA i HDZ zajednički vladaju Mostarom više od dvije decenije, dok im priča o ‘majorizaciji’ kojom plaše građane, služi kao alibi za prikrivanje decenijskog lopovluka, čiji se rezultati najbolje  vide na slučajevima, poput kolektora i deponije Uborak.

Imajući u vidu kolaps do koga su doveli Grad Mostar, sramnim držimo navode iz SDA kako neko želi donijeti brzopleto rješenje za izbore u Mostaru, znajući da sa svojim partnerima iz HDZ-a već osam godina provode diktaturu u našem gradom. 

Razumijemo nervozu u SDA, zbog odaziva na tribinu Bh. bloka, ali moraju znati da će SDP uvijek biti spreman da sasluša građane Mostara i ponudi im konkretna rješenja, jer za razliku od SDA-ovih, naša rješenja ne ‘frustriraju građane’, pa ih ne moramo kriti od javnosti.

Na tribini Bh. bloka rukovodstvo SDP-a jasno je iskazalo stav da o Mostaru trebaju odlučivati Mostarci. S druge strane, SDA je ta koja je još jednom pristala na skrivene pregovore sa HDZ-om gdje je Mostar samo jedna od stavki u Čovićevom ‘paketu’.

Kvazipatriotima iz SDA poručujemo, da SDP za razliku od njih vidi dalje od trećeg koljena, te da nas Čović ne može ‘kupit’ za ‘šaku’ radnih mjesta u agenciji na čijem je čelu njegov zet. Bili smo i ostaćemo protiv podjele Mostara na dvoje, a samim tim i države na troje“, stoji u saopštenju GO SDP Mostar.

(NovaSloboda.ba)