Komšić: Dodik je glasao protiv svoje odluke i pokazao neozbiljnost

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je već na početku mandata uputilo poziv svim predsjednicima u regiji, uključujući i poziv predsjedniku Đukanoviću. Za to je glasao i Milorad Dodik. On je juče faktički glasao protiv svoje odluke i pokazao neozbiljnost,kazao je danas za N1 predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Komšić je poručio da je crnogorski predsjednik dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu, te da BiH i Crna Gora “imaju izvrsne bilateralne odnose koji neprestano napreduju i koji su primjer dobrosusjedskih odnosa u regiji”.

“Predsjednik Đukanović je ljubazno i državnički odgovorio na pismeni poziv Predsjedništva Bosne i Hercegovine i uvijek je više nego dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu. Podsjećam, BiH i Crna Gora imaju izvrsne bilateralne odnose koji neprestano napreduju i koji su primjer dobrosusjedskih odnosa u regiji. Dokaz tome jeste i jedna od juče usvojenih odluka Predsjedništva BiH o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Aneksa sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore o provođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prijelazima”, naglasio je Komšić.

Uvjeren je da će se dobra saradnja između dvije države koje nemaju otvorenih pitanja nastaviti u budućnosti, “uprkos neodgovornosti i neozbiljnosti pojedinaca, poput Dodika”.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao juče novinarima u Sarajevu da se nije složio sa dolaskom predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića u posjetu Bosni i Hercegovini “imajući u vidu trenutnu situaciju u Crnoj Gori.”

(Fena)