GO HDZ-a BiH Mostar: Je li uvredljivim napisima na javnim površinama već počela politička kampanja?

Proteklih dana svjedoci smo uvredljivih natpisa na nekoliko javnih površina Grada Mostara. Vrlo je jasno da isti imaju za cilj, osim narušavanja izgleda javnih površina, vrijeđanje legitimnih predstavnika hrvatskog naroda, koji su do sad kroz svaki izborni proces dobili plebiscitarnu podršku hrvatskog naroda u Mostaru i cijeloj BiH, stoji u saopštenju Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.

„Ne možemo se oteti dojmu da je motiv unošenje nemira među građane, usporavanje pokušaja za relaksiranje odnosa, i to sve u jeku pregovora za konačne izbore u Gradu Mostaru.

Zbog svega navedenog, opravdano se postavlja pitanje: Kome je ovo u interesu i koja je svrha uvredljivih natpisa po javnim površinama, te što se želi postići ,osim iskazivanja vlastite frustracije, nemoći ili lične mržnje? Je li politička kampanja već počela, iako još nisu usvojene izmjene Izbornog zakona BiH? Je li ovo  paradigma budućeg uređenja BiH?

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar oštro osuđuje ovakav kao i svaki drugi oblik vrijeđanja, vandalizma i mržnje. Pozivamo policiju i nadležne službe da urade svoj posao i otkriju počinioce.

Pozivamo sve građane Mostara da ne podliježemo ovakvim manipulacijama, te da nastavimo zajedničkim naporima doći do rješenja za civilizacijsko pitanje našeg grada, pitanje održavanja izbora“, navodi se u saopštenju.

(NovaSloboda.ba)