“Puna vreća želja” ponovo pred mališanima

I ove subote, 8. februara, u terminima od 11 i 18 sati u Lutkarskom kazalištu Mostar igraće se predstava „Puna vreća želja“, koju je, po tekstu Mire Gavran,a adaptirao i režirao Ivan Kristijan Majić.

Predstava progovara o potrebi razvijanja svijesti o zaštiti okoline i očuvanju prirode, a pošto da je to tema o kojoj je potrebno stalno progovarati, kazalište je odlučilo svojoj publici omogućiti ponovo izvođenje ove vrlo poučne predstave.

“Kroz ovu predstavu cilj nam je  potaknuti djecu da razmišljaju koliko je važna briga o prirodi i okolini. S obzirom da se naš grad i čitav današnji svijet bore sa problemom zbrinjavanja otpada i načinom njegovog odlaganja, smatramo da je prijeko potrebno stalno obrazovanje malih generacija o toj temi”, poručuju iz Lutkarskog kazališta.

Predstava je u okviru 27. SLUK-a u Osijeku 2019. godine dobila povelju Odsjeka za istoriju hrvatskog kazališta HAZU za promicanje hrvatske dramske književnosti na lutkarskoj sceni.

“Puna vreća želja” je nastala u sklopu projekta „IRENE: lnterregional Renewable & ENErgy efficiency network” odobrenog iz Programa prekogranične sdradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.- 2020.

U predstavi igraju: Anela Planinić, Tibor Oreč, Ivan Nevjestić i Marta Haubrich.

Predstava je prikladna za djecu od 3 godine.

(NovaSloboda.ba)