Olujni vjetar pričinio velike štete u gradu

Tokom jučerašnjeg dana, a posebno u večernjim i noćnim satima, područje Grada Mostara pogodio je udar jakog vjetra, a čija je brzina prema podacima Meteorološke stanice na Bijelom Brijegu iznosila i do 33 m/s  (oko 118 km/h), dok je brzina istog jutros, 6.februara, u 08 sati iznosila oko 18 m/s (oko 65 km/h).

Usljed udara jakog vjetra, došlo je do obaranja dijelova ili kompletnih stabala, i to: na području Avenije, Balinovca, Panjevine, Zaliku, Centra II, Bijelog Brijega (kod Meteorološke stanice), ulici Stjepana Radića, gdje je i dio fasade sa zgrade pao na ulicu, ulici hrvatske mladeži i Kneza Višeslava, gdje je pričinjena veća materijalna šteta na više putničkih automobila.  Na području Rudnika oboren je dimnjak na cestu, srećom nije bilo povrijeđenih lica.

Takođe, olujni vjetar je sinoć, oko 21 sat, prevrnuo i dvije prikolice kamiona u naselju Bišće Polje, a došlo je i do prekida u snabdjevanju eektirčnom energiom u pojedinim naseljima. Radnici elektorprivrednih preduzeća su intervencijama na terenu otklanjali kvarove i omogućili snabdjevenost Grada sa el. energiom.

Na uklanjanju stabala angažovani su pripadnici Profesionalne vatrogasne jediniceMostar, koji su tokom noći imali 23 intervencije, a jutros do 08,30 sati imali su već 8 intervencija i sve raspoložive ekipe su na terenu. Uviđaj na oštećenim vozilima izvršili su pripadnici Policijske uprave Mostar, saopšteno je iz OC CZ Grada Mostara.

(NovaSloboda.ba)

Foto: Vatrogasci