Izložba Azre Hamzić u mostarskom Centru za kulturu

„Ima jedan svijet“, naziv je izložbe koja će biti otvorena u Centru za kulturu  u utorak 11. 2. u 19 sati. Ovom izložbom se  Azra Hamzić mostarskoj publici predstavlja u okviru nedavno započetog ciklusa „Trebao mi je neki novi početak“.

Azra Hamzić  rođena je 1981. godine u Bugojnu. Po zanimanju je diplomirani pravnik. Takođe je i sudski tumač za njemački jezik. Slikanjem i kreativnim radom aktivno se  bavi od 2016. godine.

U svom radu koristi se akrilnim bojama, kao i drugim materijalima. Umjetnički izraz  pronalazi, najvećim dijelom, slikajući apstrakcije. Slike nastaju intuitivno, organski i spontano a izraz su stanja svijesti i  emocija trenutak, što njen umjetnički repertoar čini veoma raznovrsnim. Inspiraciju pronalazi u prirodi; prilikom slikanja se poigrava sa svjetlošću, kontrastima i fuzijom boja, pa  kroz  taj njen  specifičan način slikanja    svaki rad postaje unikatan.

Ovo je Azrina prva samostalna izložba. Godine 2017. je učestvovala na grupnoj izložbi održanoj u sklopu Mostarskog ljeta. To je bilo i njeno prvo slikarsko javno predstavljanje, uopšte.

(NovaSloboda.ba)