Lana Pudar nastavlja da ruši rekorde

Na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu, u subotu je održan MPM „III Velež kup 2020“, koji je okupio 273 plivača iz 21. kluba sa prostora Bosne i Hercegovine i Srbije.

Klub vodenih sportova „Orka“ na ovom mitingu nastupio je sa 26 plivača. Mostarski klub predstavljali su Dino Kljako, Dino Dužević, Dino Jelin, Mia Dužević, Elena Jurković, Asad Buljević, Miralem Marić, Ajla Kulak, Kerim Sadiković, Đani Morić, Tin Šauperl, Farik Repeša, Emma Repeša, Bakir Hadžimahović, Tarik Numić, Lovro Bagarić, Toni Raič, Nejla Ćerimagić, Leon Rozić, Danis Harmandić, Hana Šuta, Lucija Jakovljević, Lana Pudar, Zlatan Ibrahim Berberović, Petar Raič i David Azinović. Treneri u pratnji plivača bili su Alena Ćemalović i Deni Mandić.

Plivačice i plivače ovog mostaskog kluba osvojili su 33 medalje, od čega 6 zlatnih, 15 srebrenih i 12 bronzanih medalja. Osvajači jedne od medalja za „Orku“ bili su: Kerim Sadiković, Dino Kljako, Lana Pudar, Tarik Numić, Dino Dužević, Đani Morić, Lovro Bagarić, Miralem Marić, Danis Harmandić, Dino Jelin, Nejla Ćerimagić, Bakir Hadžimahović, Farik Repeša, Lucija Jakovljević i Mia Dužević.

Lana Pudar je nastavila gdje je stala prošle godine. Naime, na premijernom nastupu u 2020. godini, Lana je postavila nove državne rekorde u kategoriji djevojčica do 14 i do 16 godina u disciplini 50m delfin u vremenu 28.22. Lana je osvojila pehar za najbolju plivačicu mitinga u svojoj kategoriji. Takođe, isplivala je i najvrijedniji rezultat mitinga i u ženskoj i u muškoj konkurenciji.

U ukupnom poretku najboljih plivača u svojim kategorijama. Dino Kljako je osvojio drugo mjesto, dok su treća mjesta osvojili Kerim Sadiković, Tarik Numić i Nejla Ćerimagić.

Klub vodenih sportova „Orka“ nastavlja sa pripremama za predstojeća međunarodna i domaća takmičenja, a svakako najbitnije takmičenje u narednom periodu je zimsko državno prvenstvo koje će se održati početkom narednog mjeseca u Sarajevu.

(NovaSloboda.ba)