Mladi futsaleri “Dragonsa” pomeli konkurenciju u Grazu i okitili se zlatom

Članovi Sportske asocijacije “Dragons” Mostar učestvovali su, od 6. do 9. februara, na Internacionalnom futsal turniru “Rasenballzentrum 2020” u Grazu, gdje su, u kategorijama U-9 i U-10, igrali u izuzetno teškoj konkurenciju sa klubovima iz Austrije, Hrvatske, Slovenije i Slovačke.

Mostarcima je ovo bio drugi nastup u Austriji gdje su bili jedini predstavnici Bosne i Hercegovine a sa turnira se vraćaju sa osvojenim četvrtim (U-9) i prvim mjestom (U-10), te su ovim popravili utisak u odnosu na prošlu godinu.

U svom pohodu na prvo mjesto, talentovana generacija U-10, predvođena trenerom Muhamedom Kajanom i futsalerima Deom Brajkovićem, Saidom Demirovićem, Harunom Šendrom, Danisom Imamovićem, Denisom Gačanicom, Alijem Glamočom i Omerom Mušićem pomela je konkurenciju, GAK, SK Sturm Graz, NK Triglav, LASK Linz i druge uz gol razliku 38:9, da bi u finalu, nakon 2:2 u regularnim toku, na penale pobijedili NS Gorišnicu iz Slovenije.

Mlađa grupa iz kategorije U-9 je u borbi za treće mjesto, dan ranije, poražena od SK Sturm Graz rezultatom 4:3 a ovaj rezultat su izborili futsaleri Adin Softić, Kenan Puščul, Marko Čabrilo, Hajrudin Dizdar, Tarik Hamzai i Džan Marić.

Pored turnira u Grazu, mali Zmajevi su obišli GNK Dinamo Zagreb i stadion Maksimir, gdje su im prezentovani sportski sadržaji na stadionu prvaka Hrvatske od strane jako susretljih uposlenike “modrih”, a kasnije su uživali u nizu drugih turističkih i zabavnih sadržaja u Zagrebu i Grazu.

Zanimljivo je spomenuti podatak da su Zmajevi u istom danu igrali utakmice Futsal lige mladih u Mostaru i turnir u Grazu, što govori o ambicijama, upornosti i kvalitetu rada ekipe, predvođene trenerima Adisom Obadom, Elvirom Tabakovićem i Muhamedom Kajanom.

Na turniru su ostvareni novi kontakti, kao i dogovoreni novi turniri.

(NovaSloboda.ba)