Prvenstvo BiH u umjetničkom klizanju: Vidan napredak takmičara i želja za uspjehom

U organizaciji Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine i uz podršku Olimpijskog komiteta BiH, proteklog vikenda u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” (OC Zetra), održano je Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju.

Prvaci Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju u svojim kategorijama (10 kategorija) za klizačku sezonu 2019/20 su:

Adna Bećar, Zara Husedzinović, Edna Hamzić, Nedim Kruščica, Lana Galijašević, Sofija Kljajić, Emina Ćapin, Eva Sužnjević, Iman Bajramović Hergić i Ada Korić.

Srebrne medalje osvojile su Hena Uzunović, Vega Krasny, Sara Mujčić i Asja Hamzić, a treće mjesto zauzele su Maisa Hamzić, Lea Salihagić i Atina Aleksandra Smirnov.

“Organizacija ovog takmičenja, kojim smo obilježili i godišnicu ZOI održanih 1984. godine u Sarajevu, bilo je na najvišem nivou, što su nam potvrdile i prisutne strane sudije. Najdraže pozitivne ocjene dobili smo od prisutne publike, koja je uživala u izvođenju najtežih elemenata u umjetničkom klizanju, a posebno smo zadovoljni što se kod svih takmičara osjeti vidan napredak i želja za napredovanjem i uspjehom”, istakao je Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH.

(NovaSloboda.ba)