Vjetar srušio stablo koje je ubilo vozača u Sloveniji

epa08205919 A tree has been thrown over by the wind in Kolding and workers a trying to clear the road in Kolding, Denmark, 09 February 2020. Western and northern Europe braces for storm Ciara that is expected to bring strong winds and heavy rains and to cause severe disruption to traffic. EPA-EFE/Claus Fisker DENMARK OUT

Jak vjetar, koji je tokom noći s nedjelje na ponedeljak zahvatio sjeveroistočni dio Slovenije, stvara probleme u saobraćaju i snabdijevanju električnom energijom, a jedna je osoba poginula kada se na automobil srušilo stablo.

Kako je objavila policija, na cesti Dravograd-Maribor jutros je oko 5 sati srušeno stablo palo na vozača, koji je vozio prema Mariboru i on je umro na mjestu nesreće. Njegov identitet još se utvrđuje, a cesta je zatvorena.

Zbog jakog vjetra u brojnim mjestima u tom dijelu zemlje srušena su stabla, problemi su u saobraćaju, ali i snabdijevanju električnom energijom, pa je više od hiljadu potrošača bez struje.

Zbog jakog vjetra jugozapadnog smjera, koji na pojedinim mjestima dostiže brzinu do 100 kilometara na sat, agencija za okolinu za cijelo je područje Slovenije proglasila narančasti alarm, drugi najviši stepen opasnosti od elementarnih nepogoda, a predviđa se da će vjetar do večeri oslabiti, prenosi Hina.

(Fena)