Šora oduševio žiri, atmosferu doveo do usijanja

Emir Gosto-Šora muzikom se bavi od 1964 godine. Te godine bio je učesnik radne akcije na izgradnji puta Mojkovac-Bielo Polje. Osnovao je muzičku grupu “Mostarski behari”, te uporedo sa pjevanjem bio i bubnjar u grupi. Do sada je nastupao širom BiH, Austrije, Njemačke, Švicarske. Ima 72 godine, a nadimak Šora dobio je kao dijete dok je pomagao ocu koji je bio po zanimanju brico.

U drugom krugu emisije “Nikad nije kasno”, otpjevao je pjesmu od bore Spužića Kvake ”Ko to noćas peva našu pesmu”, čime je zadobio naklnost žirija i prolaz u treći krug.

“Moja životna parola je Mostar u srcu, Mostar u duši, a Velež do groba. Ne mogu drugačije pjevati bez emocija, samo s emocijama”, dodao je Šora.

U podršci su pored supruge, bila su dva prijatelja i pobjednik takmičenja “Zvezda možeš biti ti” Dino Memić, s kojim je u duetu otpjevao “Čudna jada od Mostara grada”.

Nakon nastupa, žiri je imao samo riječi hvale na interpretaciju.

“Emire, vi ste smisao i poenta zašto ova emisija postoji”. (Tonči Huljić)

“Ne želim prejuducirati stvari, ali ti si bio meni najbolji”. (Hari Mata Hari)

“Vi ste ovdje donijeli tako nešto novo i sveže, da sam imao utisak kao da slušam jedan novi original. Svaka vam čast”, rekao je Mare, predsjednik žirija.

Emir Krpo

(NovaSloboda.ba)