Zavadlav u vrijeme ubistva bio pod uticajem metadona

Filip Zavadlav, koji je sredinom januara u centru Splita iz automatske puške ubio trojicu mladića, u vrijeme ubistva bio je pod uticajem sintetičke droge metadon, pokazali su rezultati toksikološkog vještačenja.

Na tužilaštvu su potvrdili kako imaju informaciju o tome, ali da rezultati još nisu stigli u splitsku Palaču pravde, navodi Hina.

Nalazi krvi Filipa Zavadlava otkrili su različite supstance i metadon, koga za odvikavanje od narkotika i smirivanje boli koriste ovisnici. Osim toga, nalaz je pokazao i da Zavadlav u vrijeme trostrukog ubistva nije bio pod uticajem alkohola.

Zavadlavov advokat Branko Šerić medijima je rekao kako ni on još nije dobio nalaze, alio da će on biti važan za dalji tok psihijatrijsko-psihološkog vještačenja, koje se još uvijek provodi u psihijatrijskoj bolnici Vrapče.

Filip Zavadlav je 11. januara iz automatske puške na Radunici i u Radmilovićevoj ulici sa 36 metaka ubio trojicu mladića, koji su se nalazili na dva motora.

Tom prilikom su na mjestu zločina ubijeni Marino Boban (25) i Marin Paić Ožić (25), dok je Jurica Torlak (38) nešto kasnije preminuo u splitskoj bolnici.

Navodni povod tog nezapamćenog trostrukog ubistva na splitskim ulicama bila je osveta zbog iznuda, prijetnji i fizičkih napada na njegovog mlađeg brata Stanislava, ali i na njega lično.

(Fena)