Osumnjičen za teške prevare u Austriji, uhapšen u Rijeci

Na osnovu evropskog naloga za hapšenje, koje je raspisalo Državno tužilaštvo u Beču, u Rijeci je uhapšen 34. godišnji hrvatski državljanin, osumnjičen da je počinio krivično djelo profesionalne teške prevare, izvijestili su u petak iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Nakon kriminalističke istrage, a po nalogu Županijskog državnog tužilaštva u Rijeci, 34. godišnjak je predat pritvorskom nadzorniku.

Osumnjičeni 34. godišnjak je uhapšen saradnjom policijskih službenika Policijske stanice Opatija i austrijske policije iz Beča, uz koordinaciju Službe za međunarodnu policijsku saradnju, Uprave kriminalističke policije.

Državno tužilaštvo u Beču raspisalo je za njim evropski nalog za hapšenje 30. oktobra 2019. godine. Sumnja se da je u prošle dvije godine u Austriji prijavio lažno imovinsko stanje, pa mu je iz austrijskog državnog budžetaisplaćeno oko 40.000 eura namijenjenih za svakodnevni život, iako ima registrovanu firme veće materijalne vrijednosti u drugoj državi.

Takođe se sumnjiči da je počinio više prevara na štetu nekoliko firmi u Austriji i tim krivičnim djelima počinio materijalnu štetu od najmanje 210.000 eura, javlja Hina.

(Fena)