Znojenje za besmrtnost?

Radi na tome da postane besmrtan i, iznad svega, objašnjava kako to djeluje na druge muškarce: Ben Greenfield, 38, američki stručnjak za fitnes i stil života, piše i govori o svojim napornim treninzima, skupoj opremi za fitnes, o dodacima prehrani, koje, takođe ,i prodaje, i time zarađuje veliki novac.

Da bi uposlio mozak, eksperimentiše sa mini dozama LSD-a. On je biohaker, neko ko želi uticati i optimizovati osnovnu ljudsku strukturu. Brojne su knjige, podcastovi, YouTube prilozi, a neke od njih i na temu “Kako treniram penis?”

Njegova nova knjiga bavi se omiljenom mu temom, grubo prevedeno: “Neograničeno. Proširite svoju inteligenciju, optimizirajte svoje tijelo i pobijedite starenje «.

Već neko vrijeme, izvještava Greenfield, u časopisu Times, kupci postavljaju sve više i više pitanja koja se tiču manje tijela, a više duše. Duhovna orijentacija mu je, takođe, važna. Ljubav, vjerovanje, međusobni odnosi mogu više uticati na zdravlje nego “sve ovo ludo organsko hakiranje.”

U svakom slučaju, iznenađen je kako jedna baka sa Sardinije, koja puši jednu za drugom i svakodnevno pije grapu, bude jednako stara kao i neki fitnesa svjesni Amerikanci.

Eeee! Rekli bi neki naši!

spiegel)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)