Whisky Fair u Mostaru: Uživanje u više od 100 whisky brandova

Drugi po redu Whiskey Fair otvoren je juče u Mepas Mallu u Mostaru, a svi ljubitelji ovog kultnog pića imaju priliku i danas posjetiti ovaj svojevrsni hedonistički raj i uživati u više od 100 whisky brandova s ponekim limitiranim serijama.

Navodno prvi zapisi o whiskey potiču iz 15. vijeka, ali poznato je da su process destilisanja znali još i u starom Vabilonu. Kažu da bi osoba postala pravi stručnjak za whiskey, ne smije je biti strah postavljati pitanja, niti je iskusni kušači whiskeya mogu uplašiti. Upravo zbog toga, ovogodišnji Whisky fair prate i radionice koje vode poznati i regionalno priznati stručnjaci iz whisky svijeta, a na ovogodišnji sajamu biće predstavljeni whiskeyi iz čak dalekog Japana.

Po prvi put ove godine, na Whisky fair-u velikoj paleti viskija društvo će praviti i IQOS, revolucionarni proizvod Philip Morrisa.

Svi zainteresovani Mostarci imaće priliku testirati ovaj inovativni proizvod, koji počiva na tehnologiji zagrijavanja, a ne sagorijevanja duhana i čijim se korištenjem emituje para aerosloa, koja ima 95 posto manje štetnih materija u odnosu na dim klasične cigarete.

V. B.

(NovaSloboda.ba)