Večeras „Huzur“, u nedelju „Fatima, nevjesta od boli“

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru večeras će, sa početkom u 20 sati, biti izvedena predstava „Huzur“ autorice Martine Mlinarević, u režiji Alme Lapajne.

Predstava Huzur donosi priču o borbi, suočavanju sa najtežim ljudskim strahovima, o slobodi i odgovornosti. Tema je kompleksna, univerzalna i vječna. Sva pitanja koja se prožimaju kroz predstavu zapravo čovjek sam sebi postavlja kroz proces gradnje civilizacije.

U predstavi igraju: Ajla Hamzić, Fatima Kazazić Obad, Emir Spahić, Šerif Aljić, Goran Lozo, Vedran Vilogorac, Jasmin Krpo, Amela Kreso i Emir Sejfić. Dramatizaciju predstave potpisuje Adnan Lugonić, scenografiju Tomaž Marolt i Alma Lapajne, kostimografiju Alma Lapajne, a muziku Rambo Amadeus.

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.

Na rasporedu NPM-a u nedelju, 23. februara, je jubilarno 50. izvođenje predstave “Fatima, nevjesta od boli”, nastala u produkciji Mostarskog teatra mladih, sa početkom u 20 sati.

„Fatima, nevjesta od boli“ je čitanje balade Hasanaginica iz vizure žene. Predstava je koncipirana kao sjećanje duše Fatime Pintorović, zvane Hasanaginica. Njeno sjećanje uz pripovijedača koji pripovijeda samu baladu oživljava sve likove iz njenog života na način kako ih ona vidi.

Cijena ulaznice iznosi 3 KM.

Ulaznice za sva izvođenja su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 – 14 sati.

(NovaSloboda.ba)