Neobičan način borbe za dobrobit životinja

Svjetska prvakinja u kickboxingu Marie Lang (33), prije meča za odbranu titule svjetske prvakinje, provocirala je pojavljivanjem u haljini od mesa.

Fotografija na slici iritira dobar ukus. Prva misao: atraktivno! Druga: odbojno! Ili pak, obrnuto …

Svjetska prvakinja u kickboxingu Marie Lang (33) pozirala je u haljini od sirovog mesa prije nego što je ponovo odbranila titulu svjetskog prvaka.

„Ovo je namjerna provokacija. Želim prije borbe iskoristiti pozornicu, za podizanje svijesti o našoj hrani”, rekla je Marie.

Na početku priprema za duel sa Ajlom Lukač (25) iz Srbije, Lang je svoju prehranu promjenila u vegansku, a tada je došla na ideju za ovakvu haljinu.

Doduše, nešto slično smo vidjeli prije nekoliko godina, a tada je u glavnoj ulozi bila Lady Gaga.

„Mnogo ljudi troši silne pare na razne stvari, uključujući tu i odjeću“,  rekla je, „ali ne primjećuju da se kvalitetna i zdrava hrana ne može dobiti samo dumping cijenama. Bavim se i dobrobiti životinja, njihovim pravilnim držanjem, ali i blagim klanjem. Znam da je sve to skuplje, ali bi svima nama to trebalo biti nešto važno”, kazala je.

Usput: Marie Lang je ostala neporažena i u njenoj 37. profesionalnoj borbi. Morala se žestoko boriti za odbranu titule protiv Ajle Lukić, odlične protivnice iz Srbije. Na kraju je Langova pobijedila jednoglasnom odlukom sudija, u borbi u Steko’s Fight Night, u Showpalastu u Minhenu.

Langova je tako uspjela proslaviti svoju 37. pobjedu u 37. profesionalnoj borbi i obraniti svoju svjetsku titulu u WKU-u, u full contactu do 62.5kg.

(bild)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)