Ruskinja uhapšena u Španiji, moguće na američki zahtjev

Ruskinja je uhapšena u Španiji, vjerovatno na američki zahtjev, saopštilo je u petak rusko ministarstvo vanjskih poslova. Ministarstvo dodaje da će ruska ambasada u Španiji učiniti sve što je u njenoj moći da pruži pomoć Olesiji Krasilovoj, koja je doputovala u Španiju na kratki poslovni put u okviru posjete zvanične ruske delegacije 14. februara.

Krasilova je uhapšena dok je stizala na aerodrom na Tenerifima. Ona radi za Ruski centar za biljni karantin, koji je odjel savezne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor.

Ruska državljanka trenutno se drži u zatočeništvu na ostrvu Tenerife, navodi se u saopštenju ministarstva. Nju su obišli službenici ruskog konzulata na Kanarskim otocima.

“Sudeći po nezvaničnoj informaciji koju posjedujemo, moguće je da je ona prebačena u pritvor na zahtjev američke strane”, saopštilo je ministarstvo.

Ona je uhapšena pod navodima da je predavala biometrijske podatke trećim stranama, javila je ruska novinska agencija RIA Novosti. Agencija je navela riječi njene majke da je zatočena Ruskinja ranije radila za američku ambasadu.

(Fena)