Edin Mušić ponovo izabran za predsjednika KO SDA HNK-a

Na sinoć održanoj Skupštini Kantonalnog odbora Stranke demokratske Hercegovačko-neretvanskog kantona, jednoglasnom odlukom prisutnih delegata, Edin Mušić ponovo je izabran za predsjednika.

Mušić, kao dugogodišnji istaknuti član SDA, predložen je od svih šest odbora stranke u kantonu, te kao jedini kandidat deklarativno dobio povjerenje članstva da predstavlja stranku u narednom periodu.

Nakon uspješno provedenih izbornih Skupština u dva Gradska i četiri Opštinska odbora HNK, od predlaganih kandidata, za podpredsjednike su izabrani Bekir Isaković, Irma Memidžan i Džafer Alić.

Obraćajući se stranačkim kolegicama i kolegama, predsjednik Mušić je apostrofirao kako je jedinstvo stranke na svim nivoima osnovni zadatak i da tom segmentu namjerava posvetiti maksimalnu pažnju.

„Međusobno razumijevanje i sinergija Kantonalnog odbora sa svim odborima u kantonu i šire je jako bitno. Namjera nam je maksimalno sarađivati i sa svim institucijama i organizacijama u ovom prostoru, a posebno odgovornost imamo prema Istočnoj i Zapadnoj Hercegovini, jer oni zaslužuju našu veliku pažnju i podršku“, naglasio je Mušić.

Izvršni odbor SDA HNK za mandatni period 2019 – 2023. sačinjavaće: Edin Mušić, Šefik Alihodžić, Kenan Greda, Muhamed Mravović, Osman Ćatić, Emir Muratović, Ajdin Teletović, Aida Bralj, Alija Đulić, Adem Macić, Ragib Šuta, Haris Omerika, Esad Pobrić, Elvedin Grcić, Šerif Špago, Ajman Šoše, Salmir Kaplan, Bekir Isaković, Irma Memidžan, Džafer Alić, Salem Marić, Alisa Hajdarović, Edis Macić.

(NovaSloboda.ba)