SDP Mostar: Poziv OHR-u dokaz je nesposobnosti Gradske uprave

Gradski odbor SDP-a Mostar zaprepašten je nesposobnošću koja vlada u Gradskoj upravi Grada Mostara, a koju i sami potvrđuju u svojim saopštenjima.

Tako su se nedavno “pohvalili” da je dokument sa šest potencijalnih lokacija za novu deponiju, unutar iste institucije, od ureda Stručnog tima za izradu prijedloga, do Ureda gradonačelnika, stigao za 21 dan.navodi se u saopštenju GO SDP-a Mostar..

Kad je napokon stigao, preostalo je da utvrde vlastitu nesposobnost za rješavanje ovog problema, te su nas ponovo putem medija izvijestili, da su u pomoć pozvali OHR.

Svoju nesposobnost, smatraju u SDP-u, pri tom pokušavaju sakriti pod plaštom „nepostojanja Gradskog vijeća“, zanemarujući činjenicu da su dvije vladajuće stranke u Mostaru, HDZ i SDA dio vlasti i na svim ostalim niovima, te da je pitanje Uborka odavno moglo biti riješeno da je za to postojala volja i sposobnost ovih stranaka.

Izrečene tvrdnje su ujedno i licemjerne, budući da dolaze od “vlastodržaca”, koji su mimo Vijeća, u uskom krugu ljudi, svih ovih godina krojili sudbinu našeg grada, kršeći pri tom ustavne i zakonske odredbe.

Iz svega je lako izvući zaključak – kada je neka odluka u interesu HDZ-a i SDA, ona može biti donesena i bez odluke Gradskog vijeća, a kada u Gradskoj upravi trebaju riješiti višegodišnje trovanje i kriminal na Uborku, pod plaštom „nepostojanja Vijeća“, u pomoć zovu OHR.

„Zatečeni smo i drskošću odgovornih iz Gradske uprave, kojima očigledno nije dovoljna afere ‘Kolektori’ i sumnjivo utrošenih 16 miliona maraka doniranog novca od Kraljevine Švedske, pa sada prozivaju Američku ambasadu zbog podrške građanima, koji pred kapijom divlje deponije Uborak štite zakon. Ovim putem ih pozivamo da kraj svoje sramotne osmogodišnje diktature u Mostaru dočekaju u ‘mišjoj rupi’, umjesto da nas sramote u međunarodnim krugovima“, ističe se na kraju saopštenja.

(NovaSloboda.ba)