U Tomislavgradu obilježena 107. godišnjica Merhameta

U povodu 107. godišnjice rada Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhameta”, HO Merhamet Tomislavgrad sinoć je organizovao humanitarni koncert u prepunoj kino dvorani KIC-a u ovom gradu.

Voditelj programa bio je Enver Šadinlija, a prigodni program oduševio je brojne posjetioce.

Svečanosti su, između ostalih, prisustvovali Amer ef. Jugo, glavni imam Medžlisa Duvno/Tomislavgrad, predstavnik Regionalnog odbora Merhameta Mostar Mithad Brkan, duvanjski gvardijani fra Sretan Ćurčić, roški župnik i voditelj Humanitarnog udruženja “Kap ljubavi” fra Jozo Radoš-Đoko, predsjednik OV Tomislavgrad Luka Krstanović i pomoćnik načelnika Ivica Šarac.

Na početku programa, pozdravne riječi uputio je Halil Hodžić, sekretar Osnovnog odbora Merhameta Tomislavgrad, koji je posebno istakao dobru saradnja Merhameta i opštine Tomislavgrad i zahvalio svima na podršci.

Prisutnim se obratio glavni imam Amer ef. Jugo, istaknuvši kako je glavni zadatak Merhameta činiti dobra humana djela i širiti ljubav među ljudima, pomagati slabijima.

U ime opštine Tomislavgrad, prisutne je pozdravio Luka Krstanović, koji je naglasio dobro saradnju s Merhametom i IZ u u Tomislavgradu.

Direktor RO Merhameta Mostar Mithad Brkan istakao je rezultate koje je Merhamet ostvario u 2019. godini, te pozvao mlade da se priključe Merhametu i čine dobro ljudima. Sidik Aždahić, sekretar MDD Merhamet, uručio je zahvalnice i monografije pokroviteljima i svima koji su sve ove godine pomagali rad Merhameta u Tomislavgradu.

Nakon toga, uslijedio je kulturno-umjetnički program, u kome su nastupili Hasiba Agić, Sejo Pitić, Orkestar Damira Galijaševića i Nezim Memić, te domaćini KUD omladinskog udruženja “Sehara” Tomislavgrad i Hor Medžlisa Islamske zajednice  Duvno/Tomislavgrad.

Koncert je bio humanitarnog karaktera, a prihod od ulaznica uručiće se socijalno ugroženim porodicama.

Tekst i foto : Adnin Hasić