Ubio sina, ranio suprugu, pa izvršio samoubistvo

U porodičnoj tragediji, koja se dogodila jutros u porodičnoj kući u mjestu Ciljuge u blizini Živinica, smrtno su stradale dvije osobe, a jedna je teže povrijeđena i hospitalizirana je u UKC-u u Tuzli.

Smrtno su stradali Admir Mujčinović (33), Zijad Mujčinović (54), a povrijeđena Zada Mujčinović, saopšteno je iz Kantonalnog tužilastvao Tuzlanskog kantona.

Uviđaj na mjestu događaja obavlja dežurni tužilac u saradnji sa istražiocima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK.

Prema prvim informacijama sa uviđaja, kako se navodi, najvjerovatnije je Zijad Mujčinović, koristeći pištolj, pucao u svoju suprugu Zadu i ranio je, ali je ona uspjela pobjeći iz kuće, te je ispalio i nekoliko hitaca u sina Admira i usmrtio ga. Nakon toga je izvršio samoubistvo.

“Trenutno ne raspolažemo informacijama o karakteru povreda Zade Mujčinović.Uviđaj je u toku i utvrđuju se okolnosti koje su dovele do ove porodične tragedije.Takođe, za sada ne možemo pouzdano govoriti o motivima koji su doveli do ovog događaja.Nakon obavljanja uviđaja i dokumentovanja svih relevatnih informacija, MUP TK-a će dostaviti Tužilaštvu izvještaj, te će se preduzeti sve druge potrebne istražne radnje”, saopšteno je iz Kantonalnog tužilastvao Tuzlanskog kantona.

(Fena)