Unija studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” tražila kante za otpad

Unija studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru u prethodnom periodu pokrenula je i realizovala niz inicijativa, aktivnosti i projekata.

Uz ostalo, Unije studenata je nakon pribavljene saglasnosti i podrške Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, uputila inicijativu Gradu Mostaru, odnosno Odjelu za privredu, komunalne i inspekcijske poslove s ciljem postavljanja kanti za otpad u Univerzitetskom kampusu, kako bi dodatno širili svijest o čistoći okoline.

“Svi smo svjedoci da kontinuiranim razvojem kampusa, ponudom sve većeg broja sadržaja i povećanjem prometnosti, raste potreba i za prikladnim odlagalištima otpada”, navodi se u inicijativi Unije studenata upućenoj Gradu Mostaru.

Inicijativa je upućena i Senatu Univerziteta, sa zahtjevom da Senat usvoji zaključak o održavanju tematskih sjednica naučno-nastavnih vijeća svih fakulteta i univerzitetskih studija na temu: analiza studentske problematike. Nakon diskusije i rasprave, jednoglasno je i usvojeno na sjednici Senata.

Takođe, paralelno s navedenim, pokrenuta je inicijativa za prikupljanjem udžbenika i knjiga, odnosno dodatne literature, a što studenti mogu učiniti svakim radnim danom u uredu Unije studenata, nakon čega će je donirati Univerzitetskoj biblioteci tokom marta, a slična aktivnost će biti i ponovljena, saopšteno je iz Unije studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.