Izložba Ane Šantić i Mire Burića u mostarskom Centru za kulturu

Zajednička izložba Ane Šantić i Mire Burića, nazvana „Emocije u boji“, biće otvorena u mostarskom Centru za kulturu u četvrtak, 5. marta u 19 sati.

Ana Šantić je rođena u Sarajevu  1981. godine. Diplomirala je na Veterinarskom Fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Ljubav prema slikanju probudila se , kaže Ana još u djetinstvu, kada počinje  „crtanje po zidovima“. Kurs slikanja upisala je u galeriji Michelangelo tokom 2017. godine, da bi 2019. godine, pod  stručnim vođstvom  akademskog slikara Davorina Briševca i profesorice slikarstva Slavenke Volić, stekla  i IV stepen. U mostarskoj Kosači izlagala je na grupnim izložbama Galerije Michelangelo. Voli se igrati bojama, oblicima i elementima od kojih nastaju zanimljive slagalice /puzzle/.

 Miro Burić je rođen u Mostaru 1954 godine. U njegovoj biografiji, kako šeretski kaže, važno je i sljedeće: odrastao u Brankovcu u takozvanoj „mrak ulici“, išao u Četvrtu osnovnu školu, od djetinstva je nemrinog duha, volio druženja, krao šipke s rajom, kupao se na svim mostarskim plažama, trenirao plivanje (utapao se dva puta). Prefinjenim odnosom prema umjetnosti a vođen intuicijom stvara kreativne slike, koje su izraz njegove unutrašnje potrebe i njegovog odnosa prema vanjskoj predstavi i rasporedu u prostoru.

Izložba „Emocije u boji“ peta je  iz ciklusa „Trebao mi je neki novi početak“.

(NovaSloboda.ba)