Pobunjenica protiv njene volje

Billie Elish, 18. godišnja američka muzičarka, ne vrti samo svijet popa, već su njom oduševljene i modna i filmska industrija. Nakon što je osvojila pet Gremija, najsjajnjih trofeja u pop biznisu, Eilish je postala poznata i po tome što je napisala i otpjevala naslovnu pjesmu za novi Bondov film “Nema vremena za umranje”.

Na dodjeli nagrada filmske Akademije, pokazala se svojim pjevanjem, ali i svojom odjećom, sa visoko zatvorenim odijelom od Chanela, što je izazvalo pravu senzaciju. Stoga je i logično, da je modni magazin “Vogue” stavio Eilish na svoju naslovnicu, i to tri puta.

Mladu ženu “Vogue” slavi kao “novog pronalazača pop slave”. Eilish je iznervirana: “Čujem cijelo vrijeme da sam prekršila neka pravila. Bila bi polaskana da ljudi tako misle, ali zapravo ne znaju šta to znači. Ni na koji način nemam osjećaj da sam prekršila neka pravila, na primjer, da se oblačim onako kako volim”.

Eilish se voli oblačiti u široku odjeću, njen stil ne odgovara klišeu jedne pop zvijezdice. Nikakva očekivanja nikada joj nisu ni postavljana, i niko je nikada nije prisiljavao na bilo šta. I možda je to objašnjenje: Mnogi su vjerovali da se mora pridržavati nekih pravila, a pošto se Eilish ponaša drugačije, pretpostavljali su da je to njena pobuna.

Ona se osjeća daleko od toga: “Niko mi nikad nije govorio takve gluposti, a ja sam radila ono što sam htjela”.

(spiegel)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)