Rukovodstvo SDA BiH u posjeti KO SDA HNK-a

Uže rukovodstvo SDA, predvođeno predsjednikom Stranke Bakirom Izetbegovićem, podpredsjednikom  Denisom Zvizdićem i članom predsjedništva Fadilom Novalićem, posjetili su predstavnike SDA u Hercegovini, gdje su održali radno-konsultativni sastanak sa članovima Izvršnog odbora Kantonalnog odbora SDA HNK-a.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA HNK Edin Mušić upoznao je rukovodstvo stranke o stanju u ovom kantonu, tekućim procesima, infrastrukturnim projektima koji su urađeni, kao i onima koji se provode i planiraju, narednim političkim aktivnostima, kao i planovima za 2020. godinu. Pored domaćina, pregled stanja u Mostaru prezentirali su  predsjednik GO SDA Mostar Salem Marić, predsjednik Glavnog odbora Šerif Špago i ostali učesnici sastanka.

Predsjednik Izetbegović čestitao je novoizabranom rukovodstvu KO SDA HNK na uspješno provedenim izborima u ovom kantonu, te im poželio uspjeh u radu. Izetbegović je zatim stranačkim kolegama prezentirao trenutnu političku situaciji u BiH, sa naglaskom na aktuelne političke procese, pritiske koji se prave na SDA na gotovo svim nivoima vlasti, opstrukcijama kojima se pokušavaju iznuditi politički ciljevi, izazovima koji čekaju SDA i državu BiH, te očekivanja i daljem razvoju događaja u narednom periodu.

„Ravnopravnost svih naroda i građana u budućem uređenju  Mostara osnovni je cilj kojim se SDA vodi u ovim pregovirama sa HDZ BiH i u tome ćemo ostati dosljedni“, rekao je Izetbegović.

Tokom razgovora o planiranim infrastrukturnim projektima u Hercegovini, Izetbegović, Zvizdić i Novalić iskazali su namjeru Predsjedništva SDA za pružanje maksimalne podrške biznis planovima, projektima i idejama koje se kreiraju na ovom području, naglašavajući kako ovaj Kanton ima poseban značaj. Predsjednicima Opštinskih odbora i kadrovima SDA u Hercegovini, rukovodstvo SDA obećalo je punu podršku u budućem političkom djelovanju.

(NovaSloboda.ba)