Vučić raspisao parlamentarne izbore u Srbiji za 26. aprila

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je parlamentarne izbore u Republici Srbiji za nedelju, 26. aprila 2020. godine.

“Svim učesnicima želim uspjeh i prije svega da u čitavoj kampanji bude demokratska atmosfera, da se politički protivnici poštuju, a izlaze s različitim stavovima, argumentima. Da kampanja bude borbena, ali mirna i da ljudi mogu donijeti najbolji sud o politici koja je prethodila, ali i o politici koja treba doprinijeti boljoj budućnosti naše zemlje”, kazao je Vučić, objavljeno je na službenim stranicama Predsjednika Srbije.

Prethodno je predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština u Srbiji takođe za 26. aprila.

Odluka o raspisivanju izbora za odbornike skupština gradova i skupština opština u Srbiji se ne odnosi na opštine u kojima su održani vanredni izbori, prenosi Tanjug.

Za isti dan, izbore za poslanike u Skupštini Vojvodine raspisao je predsjednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, kao i predsjednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević za izbor odbornika u svih 17 gradskih opština Beograda.

(Fena)