Bešlić predstavnicima inicijative “Jer nas se tiče” ponudio rješenje za Uborak

U Gradskoj vijećnici Mostara jutros je održan sastanak predstavnika Grada Mostara, deponije JP Deponije Uborak s predstavnicima Građanske inicijative „Jer nas se tiče“, mještana nastanjenih oko deponije Uborak.

Predstavnici inicijative „Jer nas se tiče“ predstavili su svoje zahtjeve gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću, a s većinom tih zahtjeva, koji su u njegovoj zakonskoj nadležnosti, gradonačelnik se složio i spreman je raditi na njihovu ispunjenju. Oni zahtjevi koje nisu u njegovoj nadležnosti, već se tiču isključivo Gradskog vijeća i viših nivoa vlasti, gradonačelnik ne može preuzeti odgovornost na njihovo ispunjenje.

Na sastanku je gradonačelnik Bešlić upoznao predstavnike Inicijative sa sadržajem razgovora koje je imao juče s čelnicima stranaka HDZ-a BiH i SDA tokom njihovog sastanka u Mostaru, te podrškom koju su i oni spremni osigurati kako bi se riješio problem odlaganja otpada na sanitarnoj regionalnoj deponiji Uborak.

Takođe, na jutrošnjem sastanku, od strane Grada Mostara predstavnicima inicijative ponuđen Sporazum o kome se oni tokom dana trebaju izjasniti, saopšteno je iz Gradske uprave Mostar.

(NovaSloboda.ba)