Džumhur: Igra nije bila dobra, ali je najvažnije da sam pobijedio

Damir Džumhur opravdao je ulogu favorita protiv Ruana Roelofsea i pobijedio s 2:0 (7:6 i 7:5), te doveo selekciju Bosne i Hercegovine u vođstvo nakon prvog meča protiv Južnoafričke Republike u okviru play-offa za Prvu svjetsku skupinu Davis Cupa.

“Najbitnije iz ovog meča je da sam pobijedio. Igra nije bila na visokom nivou. Doduše, gledajući odnos poena i onako kamo je tekao meč, trebao je puno lakše da bude završen”, kazao je na press konferenciji nakon meča Džumhur, dodajući da je imao priliku da prije dobije i prvi set, a pogotovo drugi, kod vođstva 5:2.

“Promašio sam ono što neću promašiti, vjerovatno, u narednih 30 mečeva. Ali, dobro, sve je sastavni dio igre. Bitno je da sam nakon takvih situacija, nakon takvih momenata, ipak, ostao smiren i da sam pobijedio”,kazao je Džumhur.

On je dodao kako rejting u tenisu ne igra neku veliku ulogu, pogotovo Davis Cup, pa se nada da će i Mirza Bašić pružiti dobru igru protiv Lloyda Harrisa.

“Mirza zaslužuje da bude puno bolje pozicioniran. Pokazao je tako što je već bio 70. igrač svijeta. Mirza uvijek igra dobro za Davis Cup reprezentaciju. On može da odigra neke odlične mečeve i mislim da, uz pomoć publike, može da napravi- ne bih rekao neko veliko iznenađenje, jer za mene to nije iznenađenje, jer može da igra sa svima i pobjeđuje neke velike igrače. Ako bude igrao dobar tenis, može pobijediti. Svi se nadamo tom drugom bodu, koji bi bio, možda, i presudni u meču protiv JAR-a”, smatra Džumhur.

U drugom meču današnjeg dana Mirza Bašić upravo igra protiv Lloyda Harrisa.

(Fena)