Bez straha od promjena

Neodoljiva Anita Herbert (31) donijela je odluku koja joj je potpuno promijenila životi i pri tome pokazala kako se niko ne treba bojati promjena u životu.

Anita je profesionalna bikini sportašica i fitness model porijeklom iz Mađarske. Preselila u se u Ameriku. kako bi izgradila karijeru fitness modela. Promjena sredine joj se isplatila, jer je Anita u međuvremenu postala dobro poznato ime u fitness industriji.

Rođena je i odrasla u malom gradu blizu Budimpešte, a nije odrasla kao osoba koja je oduvijek uživala u fitnessu. Priznaje kako u ranim tinejdžerskim godinama nije ni kročila nogom u teretanu.

Diplomirala na koledžu u Mađarskoj, a ubrzo je shvatila da tu nema puno prilika za posao svojih snova. Kada je 2012. godine posjetila najbolju prijateljicu u Miamiju, ispostavilo se da je to bila najbolja odluka koju je ikada donijela, te joj je ovo potpuno promijenilo život. Odlučila je da ostane tamo, sa nadom da će uspjeti.

Prvih nekoliko godina života u Americi uživala u alkoholu i nezdravom načinu života. A onda je shvatila da je takav način života neće daleko dovesti, pa je odlučila promijeniti svoje navike.

Zahvaljujući sjajnoj genetici, uspijevala je ostati fit, a tek nakon što je upoznala svog budućeg muža, odlučila je da želi voditi zdraviji život.

Počela trenirati u teretani i slijedila je strogi plan ishrane.

Ne slijedi određene dijete, već jednostavno posvećuje pažnju svakodnevnom unosu kalorija.

Tokom pripreme za takmičenja, ova fitness ikona svoje obroke bazira na piletini, ribi, jajima, smeđoj riži i slatkom krompiru.

Rezultati su vidljivi iz slike u prilogu.

(anitaherbert)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)