Migranti ukrali torbicu s dokumentima i novcem na Autobuskoj stanici u Mostaru

Proteklog vikenda na području HNK-a registrovano je 8 krivičnih djela (6 na području Mostara i 2 na području Konjica) i 6 slučajeva remećenja javnog reda i mira (4 na području Mostara i po 1 na području Čapljine i Jablanice)..

Dogodilo se i 16 saobraćajnih nesreća (6 na području Mostara, 5 na području Konjica, 2 na području Čitluka i po 1 na području Čitluka, Neuma i Čapljine), u kojima su dva lica zadobila teške tjelesne povrede, tri lica su zadobila povrede neutvrđenog stepena, dok je šest lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

Policijskoj patroli u subotu ujutro obratio se vozač iz „Autoprevoz“ Mostar i prijavio da su tri nepoznata lica ukrala torbicu sa dokumentima i novcem na Autobuskoj stanici Mostar. Na lice mjesta odmah su izašli pripadnici policije, koji su u blizini uočili tri migranta, koji su u tom momentu odbacili jedan mobilni telefon i torbicu. Pripadnici policije su zadržali lica, koja su im pokazala mjesto gdje su odbacili dokumente vozača i sitni novac. Kako isti nisu imali potvrdu o prijavi od Odjela za strance, podaci su uzeti na osnovu ličnih izjava, a radi se o tri lica iz Maroka. Oštećenom vozaču stvari su vraćene, a o svemu je upoznat Odjel za strance i Odjel krim. policije kao i tužilac, saopšteno je danas iz MUP-a HNK-a.  

(NovaSloboda.ba)