“Ogledalo duše” u mostarskom Centru za kulturu

Sarajka Altijana Tana Bećirović predstaviće se prvi put mostarskoj publici i to izložbom slika pod nazivom “Ogledalo duše”. Izložba će biti otvorena u četvrtak 12. marta sa početkom u 19 sati.

Altijana Tana Bećirović rođena je u Sarajevu. Svoj radni vijek provela je kao prosvjetni radnik i pedagog. Već nekoliko godina uživa u slobodi svoje penzije, slobodnom vremenu i likovnom stvaralaštvu.

Akademski slikar Zlatko Dević govoreći o Altijani ističe: „Pred sobom imamo autoricu sa nesumnjivim talentom koja se svojom ljubavlju prema slikarstvu  i slikama, koje odišu čistoćom duše, zanosom i iskrenošću autorice jednog zaljubljenika, opire svemu što je kliše“.

Učestvovala je na ne nekoliko zajedničkih izložbi, a njena prva samostalna izložba bila je u maju 2019. godine u Muzeju književnosti  i pozorišne umjetnosti u Sarajevu. Njenom prvom mostarskom izložbom, nastavlja se i ciklus “Trebao mi je neki novi početak”

Njene slike su pune iskrenosti i svojevrsnog emotivnog naboja, možda ne uvijek sa manirom stilske dosljednosti i jedinstva što samo potvrđuje istraživanje prisutno u ne toliko dugoj slikarskoj praksi.

(NovaSloboda.ba)