Stevan Ljubičić novi selektor bh. odbojkašica, a Natmir Buljubašić juniorki

press konferenciji u Zenici da će novi selektor ženske seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine biti Stevan Ljubičić iz Srbije, a ženske juniorske reprezentacije Natmir Buljubašić iz Lukavca.

Ljubičić je trener bukureštanskog Dinama, a Buljubašić ekipe Smeč iz Lukavca. Ljubičić će u Srebrenoj ligi predvoditi bh. tim, koji 23. maja starta protiv Slovenije u gostima.

Predsjednik OS BiH Fatić i predsjednik OS Federacije BiH Miloš Jelčić potpisali su sa Lejlom Dervišević, direktoricom Hotela “Dubrovnik” ugovor o smještaju učesnica Evropskog prvenstva u odbojci za juniorke (U-19), koje će se od 19. avgusta do 1. septembra ove godine igrati u Zenici te hrvatskom gradu Osijeku.

“Zenica će u tom terminu biti počastovana još jednim događajem. Naime, odbojkaške reprezentacije igrat će i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Kako će nam 28. august biti slobodan dan na EP za juniorke, taj će dan seniori igrati protiv Turske (17.00 sati), a ženska reprezentacija BiH će igrati protiv Slovenije (20.00 sati)”. najavio je Fatić.

On je dodao kako je Evropska odbojkaška federacija ponudila da se ta dva meča igraju u terminu EP-a za juniorke, što će bitno smanjiti troškove organizacije za OS BiH, jer će za te mečeve službena lica biti delegirana iz grupe sudija i delegata koji će biti angažovani na EP-u za juniorke. OS BiH će za treninge koristiti i zeničku dvoranu Bilmišće.

Ranije je ugovor o smještaju potpisan i sa Hotelom “Zenica”. Grad Zenica i Gradska arena “Husejin Smajlović”, osim domaćinstva jedne grupe, biće domaćini i završnice tog turnira, odnosno polufinalnih i finalnog mečeva. Podršku organizaciji EP-a za juniorke pružiće svi klubovi sa područja Zeničko-dobojskog kantona.

(Fena)