FS BiH zatražio od UEFA-e odgađanje utakmice baraža sa Sjevernom Irskom

FS BiH danas je zvanično uputio dopis UEFA-i, u kome traži da se odgodi utakmica baraža za plasman na EURO 2020, između selekcija BiH i Sjeverne Irske, koja prema kalendaru takmičenja treba da se igra 26. marta u Zenici, saopšteno je iz FS BiH.

U dopisu je, između ostalog navedeno, da situacija sa širenjem koronavirusa u našoj zemlji ima tendenciju da postane mnogo ozbiljnija, te da su relevantne institucije na državnom nivou već preduzele odgovarajuće mjere. Te mjere obuhvataju zabranu javnih okupljanja, održavanje sportskih događaja, kao i zabranu ulaska u zemlju za građane Italije, Njemačke, Francuske, Španije, Irana, Koreje i Kine.

FS BiH dalje obavještava UEFA-u da svi državljani BiH koji dolaze iz navedenih područja, moraju biti u obaveznom 14. dnevnom karantinu, kao i u samoizolaciji ako dolaze iz drugih područja u kojima se pojavio COVID19. To znači da većina naših igrača ne bi mogla igrati utakmicu play-offa, te FS BiH moli da se još jednom razmotre svi rizici koji bi nastali u slučaju odigravanja ovog susreta.

U dopisu se na kraju naglašava da je Savez u stalnom kontaktu sa odgovarajućim državnim institucijama, te da su sve aktivnosti NFS BiH u skladu sa preporukama i odlukama ovih institucija.

(NovaSloboda.ba)