Privremeno zatvoreni određeni granični prelazi između BiH i Srbije

Granična policija BiH izdala je obavještenje u kojem stoji da se zbog novonastale situacije koja se odnosi na širenje koronavirusa privremeno zatvaraju određeni granični prelazi sa Srbijom.

Kako je istaknuto, Granična policija BiH obaviještena je od predstavnika nadležnih organizacijskih jedinica MUP-a Republike Srbije da će od 12. marta od 7 sati privremeno do daljeg biti zatvoreni Granični prelazi za pogranični promet Mali Zvornik (na području BiH GP PGP Zvornik) i MGP Brasina – željeznička stanica u unutrašnjosti područja Srbije (na području BiH MGP Zvornik – željeznički granični prelaz), u nadležnosti Jedinice granične policije Zvornik.

Od danas će privremeno do daljeg biti zatvoren i Granični prelaz za pogranični promet Priboj (na području BiH GP PGP Mokronozi) i Most u Carevu Polju (na području BiH prema Sporazumu u sastavu MGP Uvac) u nadležnosti Jedinice granične policije Višegrad.

Takođe, privremeno će do daljeg biti zatvoren i Granični prelaz za pogranični promet Jamena – skelski granični prelaz (na području BiH GP PGP Donje Crnjelovo) u nadležnosti Jedinice granične policije Bijeljina, saopšteno je iz Granične policije BiH. 

(Fena)