U Srbiji ukupno 41 slučaj koronavirusa, izliječen prvi pacijent

BEOGRAD,03.mart,2020. Institut za Virusologiju i vakcine Torlak. Ispitivanje testovi za korona virus, COVID-19 ,laboratorija ,zdravlje ,grip RAS foto oliver bunic

U Srbiji je do subote ujutro registrovan ukupno 41 slučaj koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja, a u kliničkom centru Vojvodina potvrdili su da je jedan od zaraženih pacijenata pušten na kućno liječenje, jer su testovi pokazali da je negativan na koronavirus.

Srbijansko Ministarstvo zdravlja objavilo je u subotu ujutro rezultate testova na koronavirus provedenih od petka u 18 sati i potvrdilo još šestoro novozaraženih, pa je ukupan broj registriranih slučajeva zaraze koronavirusom porastao na 41.

Od prvog slučaja koronavirusa u Srbiji. potvrđenog 6. marta do 14. marta ujutro testirano je ukupno 256 osoba.

Među zaraženima koji su na bolničkom liječenju samo dva pacijenta, od kojih je jedan i hronični bolesnik, imaju tešku kliničku sliku, izjavio je beogradskim medijima član zdravstvenog ptaba dr. Branimir Nestorović.

Direktorica kliničkog centra Vojvodina Edita Stokić saopštila je da je jedan pacijent koji je imao Covid-19 otpušten na kućno liječenje, pošto su testovi pokazali da je negativan na koronavirus, ali će ostati pod ljekarskim nadzorom, prenosi Hina.

(Fena)