Zaražena još četiri igrača Sampdorije, te napadač Fiorentine Vlahović

U petak je potvrđeno pet novih slučajeva zaraze koronavirusom kod fudbalera italijanskih prvoligaških klubova, četiri kod igrača Sampdorije i jednog iz Fiorentine.

Sampdoria je objavila kako su virusom zaraženi Norvežanin Morten Thorsby, Šveđanin Albin Ekdal, Gambijac Omar Colley i Talijan Antonino La Gumina, a uz njih zaražen je i klupski ljekar Amedeo Baldari. Još u četvrtak je potvrđeno kako je zaražen još jedan član te ekipe Manolo Gabbiadini.

Iz Sampdorije su objavili kako su svi zaraženi dobro, te se nalaze u svojim domovima.

Sampdoria je odmah preduzela sve procedure predviđene u ovakvim slučajevima: sve klupske prostorije su zatvorene, momčad, vođstvo i zaposlenici koji su bili u doticaju sa zaraženima nalaze se u dobrovoljnoj kućnoj izolaciji”, objavio je đenovski klub.

Iz Fiorentine su objavili kako je pozitivan na koronavirus njihov 20. godišnji srpski napadač Dušan Vlahović, koji nije pokazivao nikakve simptome bolesti, a nalazi se u svom domu.

Broj zaraženih igrača Serie A s ovim je slučajevima narastao na sedam, u srijedu je Juventus objavio kako je pozitivan na koronavirus bio njihov bek Daniele Ruggani, prenosi Hina.

(Fena)