Medžlis IZ: Irfan Čolaković ne obavlja nikakvu funkciju u IZ, prostor sultan Selimovog mesdžida u Kujundžiluku je uzurpiran

U povodu javnih objava Lee Mikulić, u kojima navodi detalje nasilja u ljubavnoj vezi sa Irfanom Čolakovićem, a što su pojedini portali doveli u vezu sa Islamskom zajednicom, Medžlis Islamske zajednice Mostar se ograđuje od takve vrste dezavuisanja i krivog informisanja javnosti, stoji u saopštenju, koje je potpisao predsjednik Medžlisa IZ Mostar Džafer Alić.

„Najoštrije osuđujemo novinarske i uredničke intervencije u tim tekstovima,u kojima je Čolaković predstavljen kao ‘tehnički direktor Islamskog centra’. Smatramo da su ovakve medijske intervencije krajnje zlonamjerne, podle i zavjereničke“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podsjeća da je Medžlis Islamske zajednice Mostar, nakon dugogodišnjeg upravnog postupka, pred Kantonalnim sudom u Mostaru, 20.12. 2017. godine ugasio rad Islamskog kulturnog centra, te da Irfan Čolaković od strane Islamske zajednice nikada nije imenovan na bilo koju funkciju. Takođe, podsjećaju da je prostor sultan Selimovog mesdžida, u kome porodica Čolaković vrši uslužne djelatnosti, uzurpiran i da su u toku sudski procesi.

„Od medija, koji su doveli u vezu Irfana Čolakovića sa službenim predstavljanjem i zastupanjem Islamske zajednice, očekujemo da pokažu minimum profesionalnosti i da prije objavljivanja informacije provjere, da pokažu minimum društvene odgovornosti da istraže ko iz lokalnih vlasti omogućava korištenje vjerskog sakralnog objekta kao klasičnog dućana bez saglasnosti njegovog stvarnog vlasnika, i na kraju od njih očekujemo da objave ovaj demanti, u protivnom bićemo prinuđeni da protiv vlasnika, urednika i novinara tih portala pokrenemo krivične prijave“, ističe se na kraju saopštenju Medžlisa IZ Mostar.(NovaSloboda.ba)