Od sutra: Rad sa strankama od 9 do 12 sati

Na danas održanom  sastanku Kolegija gradonačelnika vezano za pojavu pandemije CORONA virus-19, a u cilju sprječavanja i suzbijanja pojave zarazne bolesti Grad Mostar- gradonačelnik je na osnovu člana 43. Statuta Grada Mostara („Gradski službeni glasnik Grada Mostara „ broj:4/04) i ( „Službeni glasnik Grada Mostara „ broj:8/09 i 15/10) donio je Odluku, kojom se od sutra, utorka 17. marta, radno vrijeme organizuje u vremenu od 08 do 14 sati.

Rad sa strankama organizuje se u vremenu od 9 do 12 sati.

Na ulazu u sve službene prostorije Gradske uprave, koje pružaju usluge građanima, ograničiće se broj osoba koje istovremeno mogu ući i boraviti u njima.

Sva zakazana vjenčanja obavljaće se prema zakazanom rasporedu, ali isključivo unutar službenih prostorija Grada Mostara i uz minimalan broj učesnika.

Gradska uprava Mostara moli sve građanke i građane na maksimalnu odgovornost prema svom i zdravlju drugih, te da se pridržavaju svih mjera i preporuka koje izdaju nadležne zdravstvene institucije i ustanove.

Buduće mjere Gradska uprava Mostara usklađivaće u koordinaciji  s odlukama Štaba civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

(NovaSloboda.ba)