BH Telecom donira milion KM za nabavku respiratora i druge medicinske opreme

Odlukom Nadzornog odbora BH Telecoma d.d. Sarajevo, na inicijativu Uprave BH Telecoma, ovogodišnja sredstva donacija u iznosu od milion KM će, zbog trenutne epidemiološke situacije u BiH, biti usmjerena za hitnu nabavku respiratora i druge medicinske opreme kliničkim centrima, kantonalnim i opštim bolnicama, saopšteno je iz BH Telecoma.

U trenucima širenja zaraze koronavirusom, ova donacija je od izuzetne važnosti za zdravstvene ustanove u našoj zemlji, jer su respiratori najpotrebniji aparati koji nedostaju u našim zdravstvenim ustanovama.

“Smatramo da svi privredni subjekti treba da ulože maksimalne napore kako bi se prevazišla trenutna situacija”, navodi se u saopštenju i podsjeća da je BH Telecom d.d. Sarajevo i 2014. godine donirao  milion KM za sanaciju šteta prouzrokovanih poplavama na području FBIH.

Takođe, osim planirane donacije, BH Telecom je već realizovao i niz drugih aktivnosti u cilju zaštite korisnika i zaposlenika.

“Pozvali smo na intenzivno korištenje digitalnih servisa i stavili na raspolaganje svoje tehnološke resurse za kvalitetno odvijanje online nastavnog procesa”, ističe se u saopštenju BH Telecoma.

(NovaSloboda.ba)