Latina Diva: Borac za prava svih žena

Zavladala je u Holivudu i trijumfovala nad Harveyjem Weinsteinom: Latino diva Salma Hayek vlada svojim carstvom i na vrhuncu je karijere.

Sa oružjem jedne Dive, Salma Hayek (53) oduvijek je znala kako iskoristiti svoju ljepotu i svoje tijelo, osobito za prava žena.

Posljednju pobjedu dobila je24. februara, vjerovatno i svoju najveću: holivudski mogul Harvey Weinstein je pred porotom u New Yorku proglašen krivim za silovanje i seksualno napastvovanje.

“Da, zadovoljna sam presudom”, kaže Salma Hayek, prva Latino Lady tvornice snova, koja je sama javno optužila Weinsteina.

Kao producent njenog filma “Frida”, Weinstein je želio je da je prisili na golišave i lezbijske seks scene, prema riječima glavne glumice i koproducenta filma. I kad je to odbila, samo da bi se povećala privlačnost biopiksa o meksičkoj umjetnici Fridi Kahlo, čime je imao namjeru samo „potopiti“ djelo.

Salma Hayek je borac i borila se tokom čitave svoje profesionalne karijere. Sada je na svom vrhuncu karijere.

Hayek je uspješna kako profesionalno, tako i privatno. Živi na prostranom imanju u Hampstead Heathu, na zelenom sjeveru Londona. Udata za francuskog milijardera François-Henrija Pinaulta i majka dvanaestogodišnje kćeri po imenu Valentina. Sama je izgradila svoju imperiju ljepote, osnovala label za sokove, a pored glume i dalje vodi vlastitu producentsku kompaniju.

A uz sve to, ona je i aktivistkinja, ranije više za svoja, a sada za prava svih žena.

(focus)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)