Agencija za antidoping kontrolu BiH radi prema preporukama

Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine saopštila je da će postupati po preporukama i naredbama vladajućih struktura.

“Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine će postupati isključivo prema preporukama i naredbama Vijeća ministara Bosne Hercegovine, Koordinacionog tijela Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje, entitetskih, kantonalnih, gradskih/opštinskih štabova civilne zaštite, organa unutrašnjih poslova, zdravstvenih i drugih nadležnih organa u cilju zaštite javnog zdravlja, bezbjednosti i zdravlja svih građana pa tako i sportsta, doping kontrolora i svih uključenih u proces borbe protiv dopinga”, navodi se u saopštenju.

 Obzirom da su sportisti učestvovali na mogobrojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, pa tako predstavljaju potencijalno rizičnu grupu za širenje virusa korona covid 19., pozivaju sve sportiste na poštivanje mjera izolacije i ograničenog kretanja, te svih mjera izdatih od nadležnih organa.

“Ukoliko se nekom od sportista potvrdi zaraza virusom corona, a bili su podvrgnuti doping kontroli u Bosni i Hercegovini ili inostranstvu u zadnjih 30 dana, molimo Vas da nas obavijestite u cilju preduzimanja odgovarajućih mjera. Vi sportisti, kao idoli i uzori mnogim mladim ljudima, možete svojim primjerom, putem društvenih mreža, podići svijest mladih o značaju poštivanja svih mjera bez izuzetka”, saopšteno je iz ove agencije.

(Fena)