Coloseum Club poklonio 2o tableta učenicima OŠ „Alija Nametak“

U skladu sa novonastalom situacijom izazvanom koronavirusom i obustavom redovnog nastavnog programa u školama, a sa željom da što više mladih nastavi svoje školovanje putem online servisa, Coloseum Club je donirao 20 novih tableta učenicima Osnovne škole „Alija Nametak“.

Donirana oprema realizovana je uz pomoć resornog ministarstva, te su tim povodom ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić i direktor Coloseum Cluba Massimo Leban, posjetili OŠ Alija Nametak i direktorici škole Nerminki Hadžić uručili donaciju namijenjenu učenicima koji nisu imali sredstava za pristup internetu.

Direktorica Hadžić se u ime cijelog kolektiva zahvalila na ovoj vrijednoj donaciji.

„U našu školu dolaze i učenici iz Dječijeg doma Bjelave i Sigurne kuće i dosta učenika nije imalo pristup online nastavi. Ovim smo riješili taj problem i osigurali da sva djeca imaju jednake uslove za pohađanje online nastave”, rekla je direktorica Hadžić.

Direktor Coloseum Cluba Massimo Leban rekao je da je svjestan težine situacije koju je izazvala pojava koronavirusa u BiH.

 „Znamo da svi učenici nisu u istoj mogućnosti i ovom donacijom želimo našim najmlađim učenicima olakšati nastavak školskog programa putem upotrebe savremenih tehnologija“,istakao jedirektor Leban, te je pozvao i ostale firme i pojedince da se odazovu i pomognu sugrađanima u ovim teškim trenucima.

(NovaSloboda.ba)