Herceg: Poštujte propisane naredbe, ostanite u svojim domovima, pomozite sebi i zajednici

Prof. dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, obratio se sugrađanima u povodu stupanja na snagu potpune zabrane kretanja u vremenuu od 18 do 5 sati.

“Stupila je na snagu nova, posebno rigorozna mjera potpune zabrane kretanja u vremenu od 18 do 5 sati svakog dana, što vrijedi za cjelokupan prostor HNK-a, a sukladno naredbi Federalnog stožera civilne zaštite, i za cjelokupan prostor F BiH.

Na tragu svi prijašnjih naredbi i odredbi o postupanju u ovom vanrednom stanju koje je na snazi, apelujem na Vašu savjest i ponovo Vas pozivam na dosljedno poštivanje svega onog što je Kantonalni krizni štab civilne zaštite već propisao i što propiše kao novu mjeru za suzbijanje prijetnje zarazom koronavirusom. Suosjećam s Vašim osjećajem nelagodnosti i straha, ali Vas podsjećam na globalno stanje prijetnje kojom nas izlaže opasna zarazna bolest. Vlada HNK-a preuzima odgovornost koju ima prema svima Vama, našim sugrađanima, da preduzme sve što je u njenoj moći kako bi spriječila najgori scenarij i što prije suzbila ovu pošast, s najmanjim mogućim brojem zaraženih osoba. Iskustva pogođenih zemalja su pokazala kako to možemo postići jedino krajnje rigoroznim mjerama prevencije.

Svi naši resursi stavljeni su na raspolaganje borbi protiv zaraze koronavirusom, ali na svima Vama ostaje ona obaveza i pred svojom savjesti i pred Zakonom – poštujte propisane naredbe, ostanite u sv ojim domovima i time pomozite i sebi i cijeloj našoj zajednici.

Koristim priliku, u povodu još jedne strašne prirodne nepogode koja je pogodila Zagreb, uputiti izraze suosjećanja i podrške dragim stanovnicima Zagreba i cijele Republike Hrvatske, Naše misli i molitve su s njima, a ukoliko bude potrebe i mogućnosti da HNK pruži Zagrebu i neku vrstu pomoći, bićemo na raspolaganju”, stoji u poruci koju je građanima HNK-a uputio premijer Vlade HNK-a Nevenko Herceg.

(NovaSloboda.ba)