„Majka“ – novi singl grupe „Konvoj“ slavi ljubav

U vremenu kad su na testu svi odnosi i kad se redefinišu sve vrijednosti, umjetnost uvijek ima odgovor. Upravo podstaknuti ovom situacijom, članovi benda “Konvoj” završili su produkciju novog singla pod imenom “Majka”.

 „Pjesma ‘Majka’ govori o beskompromisnoj majčinskoj ljubavi. O onom primarnom i ljudskom u nama, pomalo zapostavljenom u današnjoj svakodnevnici. To je priča o esencijalnoj porodičnoj intimi i odnosu s najmilijima, davanju kao jedinoj istinskoj životnoj imovini i naslijeđu”, istakao je Hamdija Salihbegović, koji zajedno sa Nedžadom Merdžanovićem čini kreativnu okosnicu benda više od dvadeset i pet godina.

Okrenuti univerzalnim vrijednostima, te uvijek u misiji da tekstom i muzikom reaguju na realnost koja nas okružuje, „Konvoj“ je i na ovaj način ukazao na vrijednosti kojima se treba vratiti.

Inače, singl „Majka“ prvi je među pjesmama koje se već neko vrijeme pripremaju za sljedeći, šesti po redu studijski album ove kultne sarajevske grupe.

Pjesmu možete preslušati na oficijelnom Youtube kanalu grupe „Konvoj“ https://www.youtube.com/watch?v=U0U88u5XCxk&feature=youtu.be