Studenti SUM-a izrađuju zaštitne vizire za medicinsko osoblje, potrebni su dodatni 3D printeri

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru i studenti Fakulteta mašinstva, računarstva i elektrotehnike SUM pokrenuli su akciju izrade zaštitnih vizira za medicinsko osoblje, te su u potrazi za ljudima dobre volje koji bi im, nezavisno o lokaciji, pomogli pri izradi zaštitnih vizira za obližnje bolnice.

Potrebni su im 3D printeri dimenzija cca minimalno 200×200×200 (treća dimenzija može varirati) i materijal filament kojim bi izrađivali okvire vizira na koje se postavlja plastična savitljiva folija za zaštitu samog lica.

„Ukoliko poznajete pojedince ili firme koje bi nam pomogle u inicijativi, molimo vas da podijelite informaciju, kako bi što prije osigurali one koji svoje zdravlje riskiraju zbog našeg“, saopšteno je iz Studentskog zbora.

Studenti rade na nabavci elastičnih traka širine cca 2cm, te samih folija koje su sastavni dio vizira, pa im je i tu svaka pomoć dobro došla.

Za sada, na području Mostara i okolne, imaju nekoliko pojedinaca koji su već počeli s izradom.

Ako poznajete nekoga ili ste sami spremni pridružiti im se, možete se javiti na studentski.zbor@sum.ba ili putem stranica na društvenim mrežama Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

(NovaSloboda.ba)