Odgođena tri mitinga Dijamantne lige

Zbog pandemije koronavirusa, Dijamantna liga je odgodila mitinge u Stockholmu, Napulju i Rabatu, koji su bili predviđeni za kraj maja, objavili su organizatori u petak.

Dijamantna liga je tako do sada odgodila pet mitinga u sezoni 2020., nakon što su odgođeni i mitinzi u Dohi i u za sada još neodređenom gradu u Kini, a novi reprogramirani raspored će biti objavljen kasnije.

“Odluka je donesena uz savjetovanje sa svim učesnicima. Dinamično globalno širenje virusa COVID-19 i ograničenja u putovanjima trebali bi biti na snazi još neko vrijeme, a, prije svega, briga za zdravlje sportista i njihovu sigurnost učinili su nemogućim organizaciju tih natjecanja kako je planirano”, saopšteno je iz Dijamantne lige.

Stockholm je trebao biti domaćin mitinga Dijamantne lige 24. maja, Napulj 28. maja, a Rabat 31. maja.

Odgađanje OI u Tokiju na sljedeću godinu otvorio je prostor u kalendaru ako pandemija koronavirusa bude stavljena pod kontrolu do sredine jula.

“Novi datumi za Dijamantnu ligu biće objavljeni u dogovoru s Jedinicom za kalendar Svjestke atletske organizacije, čim nam to dopusti ova globalna izvanredna situacija”, navodi se u saopštenju.