Bh. građani koji su doputovali iz Rima smješteni u Studentski dom na Bjelavama

Nakon što je donesena odluka Vlade Kantona Sarajevo da se bh. građani vrate iz Italije u Bosnu i Hercegovinu, oni su sin oć oko 18.00 sati sletjeli na Međunarodni aerodrom Sarajevo i krenuli ka studentskom domu Bjelave, gdje se trenutno smještaju u karantin.

Bh. državljani dovezeni su u dva autobusa, a trenutno se u karantin smješta njih 24. Ostali su produžili prema RS-u, gdje im je osiguran smještaj.

Prema nezvaničnim informacijama, znatan broj bh. državljana nije stigao doći u Rim na vrijeme, pa samim time nisu ni stigli u BiH, već su ostali “zaglavljeni” u Italiji.

“Došlo nešto više od 50 bh. državljana, s tim što je 24 smješteno u studentski dom Bjelave, jer pripadaju FBiH. Ostali su prebačeni u RS, jer tamo imaju adrese prebivališta. Trenutno nemamo informacije o državljanima koji nisu došli nazad u BiH. Naša je dužnost bila pripremiti smještaj za 150 osoba, mi smo završili taj tehnički dio koji je bio naša odgovornost”, rekao je voditelj projekta i uposlenik studentskog centra Ahmed Mulaibrahimović.

Ova 24 bh. državljana će u studentskom domu, kako kaže Mulaibrahimović, ostati 28 dana.

(Fena)